Miten poistaa ruoste ParilaGrillistä - ParilaGrillien ja tarvikkeiden verkkokauppa!

Miten poistaa ruoste ParilaGrillistä

Voi ei! Mikä kerran oli loistava, kiiltävä kaunotar, on nyt ruosteinen pettymys. Älä huoli! Blackstone ei hylkää luomuksiaan. Uskomme, että jopa ruosteisimmatkin parilat saadaan elvytettyä herkulliseen kokkaukseen! Parilamme on suunniteltu kestämään kulumista. Mutta jopa mahtavimmat koneet tarvitsevat hieman välillä huoltoa. Voit pitää parilasi täydellisessä kunnossa missä tahansa, jos pidät siitä huolta - luota meihin; se ei ole niin vaikeaa. Tarvitset vain vähän lisää rakkautta. Ja jos parilasi jo puri ruoste on siihen olemassa pelastus: Tarvitaan vain muutama työkalu ja vaihe, ja saat parilasi taas toimimaan.

Mikä ihmeen ruoste?

Miksi ruoste ylipäätään muodostuu? No, se tapahtuu, koska rauta luonnostaan ruostuu ympäristössään. Outojen kemiallisten reaktioiden vuoksi rauta + vesi + happi vaihtavat elektroneja ja korrodoituvat. Tätä tiedemiehet kutsuvat termodynaamisesti suosituksi tilaksi - ja jep, siinä on "suosittu" mukana. Tämä tarkoittaa, että rauta on luonnossa stabiilimpi ruosteisena. Mutta meille ruoste on ei-ei. Et voi valmistaa herkullisia aterioita hilseilevällä, ruskealla pinnalla. Muista, että Blackstonen parilat on tehty raudasta. Ja ilmassa on happea. Tarvitset vain vettä ja  ilmassa on jo vesipartikkeleita, jotka aiheuttavat ruostetta.

Miten estää ruostumista?

Saatat ajatella, että kaikki on tehty raudasta! Miten kaikki ei ruostu? Ajattele kaikkia rakennuksia, autoja, polkupyöriä, lyhtypylväitä ja jopa laivoja! Miksi emme elä super ruosteisessa, hilseilevässä, punertavassa ja ruskeassa maailmassa? Vastaus on suojaus. Kaikilla näillä rautaesineillä on jotakin, joka pitää veden loitolla. Autoilla ja pyörillä on maali. Ja laivat turvautuvat sinkkimetalliin - vesi ja happi pitävät siitä enemmän kuin raudasta ruosteen muodostamiseen. Entä Blackstone? No, me käytämme öljyä. Suojaava öljykerros pitää veden ja hapen loitolla rautaisesta tasosta. Siksi sinun täytyy muistaa pinnoittaa ja öljytä parilasi estääksesi ruosteen.

Parilani ruostui. Voinko korjata sen?

Kyllä voit. Ruoste muodostuu vain raudan pinnalle - se ei vaikuta koko metalliin. Tämä tarkoittaa, että jos raaputat pois parilasi päällimmäisen kerroksen, olet valmis jatkamaan. Noudata näitä vaiheita, ja Blackstone-parilasi on musta ja kiiltävä hetkessä!

Ensiksi tarvitset nämä materiaalit:

 • Metallikaavin
 • Ruoanlaittoöljy
 • Paperipyyhkeitä
 • Grillipihdit
 • Lämmönkestävät käsineet

Ja nyt noudata näitä vaiheita:

 1. Laita päällesi lämmönkestävät käsineet. Käännä parila päälle ja pidä lämpö korkealla 20 minuuttia. Tämä helpoottaa irtoamista, joten sen poistaminen on helpompaa.
 2. Anna parilan jäähtyä, ja ota metallikaavin Blackstonen tarvikepaketista. Kaavi koko taso, kunnes et näe enää korroosiota.
 3. Tiputa 3-4 ruokalusikallista öljyä koko pinnalle ja sitten hankaa sitä puhdistuskivellä. Jos et löydä kiveä mistään, käytä teräsvillaa tai keskikarkeaa märkä-kuiva-hiekkapaperia. Se on kovaa työtä, mutta pian parilasi kiiltää!
 4. Pyyhi parila puhtaaksi liinalla tai paperipyyhkeillä. Tiputa toiset 3-4 ruokalusikallista öljyä ja pyyhi parila uudelleen.
 5. Jatka öljyn tiputtamista ja pyyhkimistä, kunnes kaikki ruosteen jäämät on poistettu.
 6. Pinnoita parilan pinta öljyllä tai pinnoitus ''mausteella'' luodaksesi suojaavan kerroksen, joka estää ruosteen. Mikä tahansa ruoanlaittoöljy toimii, mutta jos saat käsiisi pellavansiemenöljyä tai extra-neitsytoliiviöljyä, vielä parempi. Nämä sitoutuvat paremmin metalliin.
 7. Jos tarvitset apua pinnoittamiseen, tutustu Kattavaan pinnoitusvideoomme.
 8. Kun olet valmis pinnoittamaan, tiputa toiset 3-4 ruokalusikallista ruoanlaittoöljyä ylimääräiseksi suojakerrokseksi. Tämä estää ilman ja veden kosketuksen parilalevyn kanssa.

Miten estän uudelleenruostumista?

Opit jo ruosteen reseptin. Se on rauta + happi + vesi. Ja elementti, joka käynnistää ruosteen, on vesi. Joten, pitääksesi parilasi täydellisessä kunnossa, sinun täytyy suojata se vedeltä. Ja tässä on muutamia vinkkejä: Joka kerta ruoanlaiton jälkeen, lisää ylimääräinen kerros ruoanlaittoöljyä. Tarvitset vain 3-4 ruokalusikallista öljyä ja nopean paperipyyhkeellä pyyhkimisen - se ei ole iso juttu. Säilytä parilasi jossain kuivassa ja viileässä paikassa jos mahdollista. Hanki raskas, kaksikerroksinen suojahuppu parilallesi.

Takaisin blogiin