ParilaGrilli VS Perinteinen grilli - ParilaGrillien ja tarvikkeiden verkkokauppa!

ParilaGrilli VS Perinteinen grilli

Me saamme kaikenlaisia kysymyksiä ruoanlaitosta täällä Blackstonella. Yksi yleisimmistä kysymyksistä on, kutsummeko Blackstoneamme parilagrilliksi vai vain grilliksi? Vaikka vastaus riippuu henkilökohtaisesta mieltymyksestä, katsotaanpa parilagrillin ja perinteisen grillin eroja ja annetaan sinun itse päättää millä nimellä haluat sitä kutsua.

MIKÄ ON ERO PARILAGRILLIN JA PERINTEISEN GRILLIN VÄLILLÄ?

Ulkoilmagrilli on ruoanlaittoon tarkoitettu laite, jossa on itsenäinen lämmönlähde. Grillejä käytetään yleisimmin kaasulla tai hiilellä, ja ne voivat saavuttaa jopa 600F tai jppa korkeamman lämpötilan.

Kun laitat ruokaa grillillä, ruoka asetetaan grilliritilöille lämmönlähteen yläpuolelle, joka yleensä on avoin liekki. Grillin ritilät ovat metallista valmistettuja. Niissä on rinnakkaisia rimoja, jotka ovat noin puolen tuuman päässä toisistaan, eivätkä aivan kynän paksuisia.

Toisaalta perinteiset grillit toimivat kuten ParilaGrillit. Suurin ero perinteisen ja ParilaGrillin välillä on ruoanlaittopinta. Toisin kuin grillin ritilä, joka altistaa ruoan usein suoralle liekille, ParilaGrillissä on sileä ja tasainen pinta, jolla ruokaa valmistetaan. Aivan kuten jättimäisellä paistinpannulla.

VALMISTUUKO RUOKA ERI TAVALLA PERINTEISELLÄ ULKOGRILLILLÄ VERRATTUNA PARILAGRILLIIN?

Kun ruoka asetetaan kuumalle grilliritilälle, ensimmäinen asia, joka tapahtuu, on kuulua sihinää. Ääni johtuu kosketuksesta eli lämmön siirtymisestä suoraan kosketuksessa olevien raaka-aineiden välillä.

Grilliritilän väli myös vaikuttaa siihen, miten ruoka kypsyy. Se mahdollistaa ruoan kypsymisen sekä lämmöllä, että säteilyllä. Lämpö ja lämmön säteily johtuvat grillin lämmön kiertämisestä ruoan ympärillä ja sen aiheuttamasta kypsymisestä.

Lämmöllä kypsenny liittyy myös ruoan läheisyyteen lämmönlähteen kanssa.

Selittääksemme lämmöllä kypsennyksen paremmin. Ajattele tilannetta kun olet viluinen ja menet lämpimään lähelle puuhellaa tai takkaa. Jos olet todella kylmissäsi, voit istua lähempänä tulta ja lämmetä nopeammin, mutta ajan myötä lämpö muuttuu sietämättömäksi, ja joudut siirtymään kauemmaksi, ettei sinua polttaisi. Se on esimerkki säteilylämmöstä.

Sama pätee myös ruoanlaitossa.

Jos olet koskaan tehnyt vaahtokarkkeja nuotiolla, tiedät, että on olemassa ihanteellinen paikka, jossa paahdetut vaahtokarkit saavat täydellisen sulaneen koostumuksen.

Mutta säteilykypsennystä on vaikea hallita. Ajattele tilannetta, kun vaahtokarkit ovat liian lähellä tulta. Ne palavat usein tai syttyvät liekkeihin. Vaikka säteilykypsennys toimii menetelmä on haastava ja epäkäytännöllinen.

VERRATTUNA RUOANLAITTOON AVOTULELLA PARILAGRILLEILLÄ ON ERILAINEN SUHDE LÄMPÖÖN

Koska koko parilagrillin kypsennyspinta on lämmitetty, ruoka kypsyy eri tavalla kuin avotulen yläpuolella kypsytettäessä. Se hyötyy suuresti johtumisesta.

Johtuminen ei ole pelkästään sitä, mikä saa ruoan sihisten kypsymään kuumaan pintaan laitettaessa; se on osa sitä, mikä tekee ruoasta herkullista.

Kun asetat ruoan grillille, suurin osa johtumisesta tapahtuu siinä kohdassa, jossa se koskettaa grilliritilää. Mutta kun asetat ruoan ParilaGrillille, koko ruoan pinta koskettaa lämpöä, mikä voi tehdä siitä huomattavasti herkullisemman kuin jos se olisi kypsytetty pelkästään grillissä ritilöillä.

Käytetään esimerkkinä yksinkertaista juustoleipää. Voit laittaa juustosiivun kahden leipäviipaleen väliin ja se on syötävää.

Mutta kun laitat saman leivän ja juuston ParilaGrillille voin kanssa, kaikki muuttuu. Leivästä tulee kullankeltainen ja ruskistunut. Juusto sulaa ja leivän pinta kehittää hieman rapean rakenteen, samalla kun sisus pysyy pehmeänä ja pöyhkeänä.

ONKO ETUJA PARILAGRILLILLÄ KOKKAAMISEEN VERRATTUNA PERINTEISEEN GRILLAAMISEEN

Kuka tahansa, joka on omistanut lieden tai kokannut pannulla, on pätevä kokkaamaan ParilaGrillillä.

Parilagrillin käyttö ei ole vain miesten aluetta tai naisten paikka kokata. Jos olet koskaan käyttänyt liettä, et tarvitse suurta opettelua kokataksesi ParilaGrillillä. Suuren alueen ansiosta se saattaa jopa olla helpompaa kuin keittiössä kokkaaminen.

Perinteinen grillaaminen grilliritilöillä avotulen yläpuolella voi pelottaa monia ihmisiä. Ruoka saattaa tarttua kiinni, pudota ritilöiden läpi ja palaa nopeasti jos et ole tarkkana. ParilaGrilli on paljon anteeksiantavampi. Lämpötilaa voi säätää joko laskemalla lämpöä tai siirtämällä ruoat viileämmälle alueelle. Ruoka ei putoa tuleen, koska ei ole aukkoja, joihin se voisi pudota. Kunnolla pinnoitetulla ParilaGrillin pinnalla ruoka liukuu helposti eikä tartu kiinni suurimmaksi osin.

En sanoisi, että sinun pitäisi hankkiutua eroon perinteisestä grillistäsi juuri nyt, mutta sinun kannattaa huomata, että ParilaGrillissä on joitain hämmästyttäviä ominaisuuksia.

Joten seuraavan kerran, kun harkitset perunoiden paistamista ulkona, harkitse kuinka paljon helpompaa se olisi ParilaGrillin pinnalla verrattuna perunan palojen jahtaamiseen grilliritilöiden välistä.

Takaisin blogiin